Blog: Renault opent eerste Facebook dealer?

Deze week werd bekend dat Renault de ZOE gaat promoten op Facebook. In een ronkend persbericht meldde Renault dat het merk daarmee de eerste dealer op Facebook is! En ja, het is inderdaad een leuk verhaal en waarom niet.

Nu ben ik zelf geen fan van elektrisch rijden, liever een V8 dan zo’n ding, maar het intiatief van Renault is gewoon leuk. Alles op facebook doen, toch een platform waar 50% van de Nederlanders vrijwel dagelijks op te vinden is, met een auto die op een normale wijze toch moeilijk aan de man/vrouw te brengen is.

En laten we eerlijk zijn, rijden met een auto doet vaak wonderen. Hoe makkelijker en laagdrempeliger de proefritten wordt aangeboden, des te meer belangstellenden wellicht een keer met zo’n auto op pad willen. Die rijders hoeven geen beoogde prospects te zijn, of kopers te worden. Hun ervaringen, video’s en foto’s op Facebook kunnen een eigen leven leiden en veel aandacht voor de elektrische Renault genereren. Daar gaat het natuurlijk ook om.

Het Franse merk kan zijn initiatief overigens nog wat verder opkloppen, bijvoorbeeld met een prijsvraag: wie de leukste testrit-video maakt, kan een jaar lang gratis ZOE-rijden. Zou wat kunnen zijn.

Desalniettemin, een leuk idee van Renault en ik hoop op een geslaagde uitvoering! En wie na zo’n Facebook-contact en proefrit een ZOE wil kopen, kan natuurlijk altijd online bij Renaultkopen.nl of Nieuweautokopen.nl terecht. Al gaat het daar nu niet om.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC