Blog: Welke eigenschappen moet de autoverkoper hebben?

Welke eigenschappen onderscheiden de goede autoverkoper tov de amateur?

Attitude
Met attitude kom je als autoverkoper vaak heel ver. Je ziet het vaak aan die nieuwe verkoper die ergens binnenstapt en direct alle winkeldochters verkoopt. Met zijn instelling laat hij de oude rotten verbleken en elke klant krijgt van hem dezelfde behandeling inclusief demorit. En uiteraard krijgt iedere klant van hem een voorstel. Zonder voorstel kun je immers niet kopen….Die behandeling valt dus ook die klanten ten deel, waarvan de oude rotten zeggen dat het niets wordt. Attitude is als benzine in een voertuig, zonder gebeurt er niets.

Nieuweautokopen.nl autoverkoper

Approach
De approach is vitaal in het verkoopgesprek. Hoe kom je over, hoe presenteer je jezelf, wat straal je uit? Heb je een vastomlijnd plan hoe je elk gesprek en elke deal aangaat? Of doe je elke deal op je ‘ervaring’? Elk gesprek zal een vaste volgorde moeten hebben, waar de verkoper de snelheid en volgorde in dient te bepalen. Eerst groeten, demo, taxatie , voorstellen en closen bijvoorbeeld. Welke volgorde dan ook, je zult een vast omlijnd gameplan moeten gebruiken. De attitude brengt je niet ver, het is slechts benzine, je approach is als de olie in een motor je kunt niet zonder.

Action
Met de eerste twee a’s ben je er nog niet. Je hebt ze beide nodig, maar als je lekker bezig bent en je verkoopt lekker, heb je doorlopende actie nodig om je pijplijn te vullen. Want is het je zelf niet een keer voorgekomen dat het allemaal lekker loopt en het opeens niet meer lukt? Attitude is er, approach is er, maar ergens doe je te weinig actie om je pijplijn te vullen, zonder veel actie, geen deals. Zorg dat je je pijplijn zo vol hebt door zoveel actie, dat je attitude en aproach je de aantallen geven.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC