Controverse in de VS: Cars.com en zijn dealers. Vrienden of vijanden?

Cars.com ‘verleidt’ de klant met meerdere opties!?

In Amerika is er de laatste dagen onrust ontstaan over de manier waarop Cars.com zaken doet. Cars.com een website net als hier in Nederland Autotrack.nl of Autotrader.nl is daar een van de grotere websites. Met meer dan een miljoen bezoekers per dag een relevante autowebsite. Veel dealers, +80%  staan met hun voorraad geadverteerd op Cars.com en de meeste tot volle tevredenheid. Immers in de strijd om zoveel mogelijk VDP’s te scoren ga je in zee met diegene die qua relevant bezoek er toe doen. By the way, een abonnementje op Cars.com kost zomaar een paar duizend dollar per maand…….

[youtube=http://youtu.be/MKgNVB9X5Ak]

Maar nu het probleem: Bij verschillende dealers is onrust ontstaan omdat prospects die interesse toonden in een gebruikte of nieuwe voorraad auto van een dealer en daarop via de website  reageerden (submit a lead) na 48 uur van Cars.com een e-mail ontvingen met daarop relevante andere auto’s met dezelfde specificaties of vergelijkbaar, maar dan bij andere dealers in de buurt…..Of te wel, in plaats van dat Cars.com je partner zou moeten zijn, is het opeens die grote concurrent die jouw lead op andere gedachten brengt of je eigenlijk te kakken zet bij de klant door elders betere prijzen voor de klant te laten zien! Je kunt het zo zien, de klant die net je showroom uitliep met een concreet prijsvoorstel wordt aan de deur opgewacht door Cars.com en die overhandigen jouw klant een lijst met alternatieven….

[youtube=http://youtu.be/gqG2AuZYCMY]

Brian Pasch vindt dit een normale zaak, immers voor een website zoals Cars.com is relevantie alles en hoe meer en betere info de klant heeft, des te beter de website wordt beoordeeld en dus door dealers gebruikt moet worden om contact te maken met die prospect. Immers wat bij die lead is gebeurt, met de relevante concurrende voorraad van je buurman dealer, gebeurt dus andersom ook, dus wat is je probleem? The Alpha Dawg, Jim Ziegler vindt het iedergeval niet kunnen en na de controverse met Truecar, die nadat Jim Ziegler ze met diverse blogs de grond in had geboord, bakzeil haalde, zal Cars.com de kracht van mensen zoals J. Ziegler niet gauw onderschatten.

Echter is het daadwerkelijk een probleem? Zal een Autotrack.nl dit bijvoorbeeld ook kunnen en mogen doen?

Brian antwoord Jim via video! Bekijk de video hieronder:

[youtube=http://youtu.be/u62WXwAird8]

 

REACTIE CARS.COM

http://dealeradvantage.cars.com/da/2013/05/moving-forward-testing-new-ways-to-drive-exposure/

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC