CRM wint altijd van Adwords

U kent ze wel, al die actiewebsites van al die dealers die maar een ding kunnen uitstralen: “korting’ Nu ben ik zelf niet vies van korting, of korting geven, maar als dealer lijkt mij dat er meer sterke punten zijn wat je online wilt uitstralen dan korting.

Nu is het wel zo, dat de markt tegen zit, showrooms zijn leeg en er wordt gewoon te weinig verkocht. Nu gaat men massaal adwords campagnes inzetten om toch maar de winkels gevuld te krijgen met potentiële klanten die alleen afgaan op de afbraakprijzen, niet dichtbij wonen (geen service dus) en belachelijke inruilprijzen vragen en krijgen. Maar dit kan toch anders?

Adwords zijn zeker niet gratis, een gemiddelde lead kan zomaar 10Euro tot wel 70Euro kosten en wat heb je dan? Een lead die alleen maar komt omdat je 20% korting geeft en die je te dure verkoper alleen maar van zijn werk afhoudt. Zijn werk is namelijk om klanten te benaderen, daarvoor kregen zij vroeger een ‘demo” om de mensen te laten zien, welk product ze verkopen, het liefst met stickers. Tegenwoordig mag dat niet meer, de verkoper wil geen stickers, zodat de buren het ook niet kunnen zien dat het niet zijn auto is, blijkbaar.

Zijn werk dus, de database van de gemiddelde dealer heeft duizenden adressen en telefoonnummers van klanten, vroegere klanten, oude leads die wachten om gebeld te worden! Nee niet via Caremail mailen, maar laten bellen door diegene die u daarvoor betaald, de verkoper! Deze moet zijn CRM elke dag doorbellen, 20 “klanten” per dag met maar 1 doel: “op welke wijze kan ik toegevoegde waarde bieden aan deze persoon” Service, schade, gebruikt of nieuw, of wellicht helemaal niets, maar dan kan ik iedergeval de gegevens correct vermelden en wellicht heeft die persoon iemand in de buurt die wel in de markt is, die mij daar kan introduceren als autobedrijf.

Meer verkopen, of verkopen is helemaal niet moeilijk, alleen de verkoper moet iets doen wat buiten zijn comfortzone ligt: bellen

Vergeet het mailen van je complete database, er is niets zo sterk als een belletje van je dealer.

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC