#DCDW “de zomer voorbij” groot succes!

Afgelopen dinsdag 8 september was het tijd voor de #DCDW: De Digital Car Dealer Workshop

DCDW

De #DCDW ontwikkelt zich steeds meer tot een kenniscentrum over online automotive in Nederland. Al voor de 19de keer organiseerde wij dit kleinschalige en daardoor succesvolle event. Afgelopen dinsdag hadden wij weer een super line-up met onderwerpen die de aanwezige importeurs, dealers mee naar huis kunnen nemen, om aldaar de gekregen kennis om te zetten in acties. Welke topics hebben wij behandeld?

Kannietbestaatniet.nl

Showrooming en SRP

Ik zelf heb een presentatie gedaan over het belang van goede mobiele website als dealer. Waarom je bijvoorbeeld alle content, welke je op de desktopwebsite hebt staan, ook op de mobiele variant moet hebben. Aangezien medio april Google de aanpassing heeft gedaan, dan websites welke zich op alle devices aanpast, beter worden gerankt dan andere, wordt dit van belang. Immers 50% van de content niet beschikbaar maken op je mobiele website, zijn strafpunten. Daarnaast geeft de mobiele website natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden ipv bedreigingen. Immers elk onderzoek in de automotive toont aan de gebruikers van een mobiele website van een dealer, kopers zijn in de komende weken. Weet je die bezoekers dus te targetten, dan kun je je marktaandeel vergroten! Mijn presentatie vindt je hier.

Channel Management in het dealerbedrijf

Vincent Jorritsma van Webuildretail was daarna aan de beurt om de bevindingen van WBR van de afgelopen maanden te bespreken. Welke zaken spelen er nu in de marketing buiten de automotive en welke zaken kun je dus in de automotive brengen? Cases van Amega en Wensink werden besproken, zodat deze de kansen online pakken, en pioniers willen zijn in dit gebied. Daarnaast de aankondiging van Webuildretail dat wij gezamenlijk een opleiding gaan verzorgen icm het Innovam voor gecertificeerde verkopers en verkoopleiders in het dealerbedrijf voor online leads.

Michel van Roon van Digital Sales Power

Inderdaad een andere naam, dan dat wij gewend zijn, echter Michel nam ons mee in zijn nieuwste dienstverlening de hoognodige begeleiding van dealers in de opvolging van leads. Michel had een fantastische case bij zich van een dealer, waarin die de stappen omschreef welke er waren ondernomen om ten eerste een proces te maken, welke gevolgd werd door iedereen en daarna dat men ook verantwoordelijk werd gehouden voor alle tussen conversies, zoals van lead naar dialoog, dialoog naar afspraak(60% regel) De resultaten waren verbluffend goed en daarmee ook weer bewezen, dat online leads geen prijsverhaal is, maar een procesverhaal.

Sidney Mock ‘de klant centraal stellen’

Sidney Mock van Web1on1 was onze laatste spreker. Aangezien onze spreken van Infotrade helaas met ziekte moest afzeggen, hebben wij Sidney op het allerlaatst bereid gevonden om voor onze deelnemers een presentatie te doen. En Sidney leverde een leuke inhoudelijke presentatie over welke interacties er plaats vinden op het medium chat. Leuk inhoudelijk en er kwamen veel vragen vanuit de deelnemers.

Conclusie

De Digital Car Dealer Workshop #DCDW is een event waarin maximaal 20 tot 30 dealers deelnemen en verder geen andere consultants of toeleveranciers. Alle sprekers zijn vrijwillig bereid verklaard om hun kennis met de groep te delen, en de sprekers mogen geen sales-pitch houden over hun producten of dienstverlening. Kennis delen is het devies!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC