De belangrijkste verkoop is aan jezelf!

Als je zelf niet overtuigd bent, verkoop je ook niet aan je klant!

KNBN_FIND_EXCUSE

Ken je dat? Je krijgt een prijs mee van de verkoopleider voor de inruilauto en jij hebt er geen vertrouwen in. Het voorstel is niet iets waarvan je verwacht dat de klant mee instemt. Hoe ga je dan naar je klant? Vol vertrouwen? Vol enthousiasme? Of zit je toch zelf met een vraagteken of dit voorstel het wel gaat doen voor de klant? Eigenlijk moet je twee mensen de deal verkopen, jezelf en de klant!

Je hebt geen twee mensen nodig voor een deal.

Als je wel verkocht bent aan de deal dat je gaat presenteren dan heb je maar 1 iemand te verkopen, de klant zelf! En daar gaat het om, immers als verkopers dienen wij de klanten te overtuigen om met ons zaken te willen doen. Te vaak koopt de klant de auto, in plaats dat de verkoper de deal verkoopt!

Laat jij het afhangen van de klant? Of ben je liever zelf in control?

Ik maak te vaak mee dat verkopers leads moeilijk vinden, waarbij  het teveel de perceptie is dat het prijskopers zijn en dat je ze niet al te serieus hoeft te nemen! Ook het afvinken van de leads, zodat de importeur of de verkoopleider niet meer zeurt is een algemeen verschijnsel. Echter als dit de dominante wijze van communiceren is en wordt voor onze klanten om met ons in contact te komen, als startpunt van de dialoog, dan zullen wij onszelf moeten verkopen dat wij ons moeten verbeteren in die opvolging van die leads.

Cardone on Demand

Bij Nieuweautokopen.nl trainen wij elke dag met Cardone on Demand! Waarom? Omdat wij onszelf hebben verkocht dat wij, de verkopers, de meest belangrijke en invloedrijkste schakel zijn in de verkoop van online leads. Niet de klant, niet de prijs, zeker niet de concurrentie. Als ik daarvan maar overtuigd ben, hoef ik nog maar 1 persoon te overtuigen om met ons zaken te doen: de klant!
Voor die verkopers die ook beter willen worden, mail ons en je krijgt een gratis trial van Cardone on Demand!

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig head van Nieuweautokopen.nl bij Marktplaats en eBay, nadat Paul Nieuweautokopen.nl in 2015 heeft verkocht aan eBay. Paul is tevens sales trainer en geeft vaak workshops in betere conversies in online leads en salespresentaties bij dealers en importeurs. Meer informatie vindt u op: Kannietbestaatniet.nl

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC