Foutieve prijzen op internet van nieuwe auto’s….

Veel autodealers prijzen auto’s verkeerd.

Op internet zijn er al veel nieuwe auto’s te koop! Via webwinkels zoals Nieuweautokopen.nl en de ANWB Autokoopservice en ook met talloze(100+) actiewebsites de ene nog schreeuwiger dan de ander. Met super leuke en interessante acties en aanbiedingen vaak tot gevolg. Echter als je veel dealers spreekt dan heeft men het altijd over die ander, die andere concurrent dealer, veelal met hetzelfde merk die de auto’s nog goedkoper aanbiedt dan jij. En het erge is, dat deze dealer zijn auto’s aanbiedt zonder ‘kosten rijklaar’ ‘metallic lak’ e.d. En in ‘the race to the bottom’ moet je wel mee en dus schets je ook een onvolledig kostenplaatje om een zo concurrerend mogelijke prijs op het net te krijgen.

Geloof me, dit werkt niet! Dealers die denken dat alleen de laagste prijs wint, en ja van mij is het moeilijk aannemen, hebben het mis. De actiewebsite met de laagste prijs en de meeste korting heeft niet de meeste leads. En geloof me, we hebben het getest. Iemand die zoekt op aanbiedingen Mazda2 vraagt echt niet bij 1 dealer een offerte aan, maar bij meerdere Mazda-dealers. En die dealer die begint bij 8.000,- euro, maar met alle extra kosten eindigt op  10.000,- euro scoort echt minder dan die dealer die rijklaar € 10.000,- vraagt. Die heeft namelijk een veel beter en positiever standpunt dan die minder transparante dealer met al zijn verrassingen.

Het staat op Radar vol met klachten van mensen die actie’s misleidend vinden van dealers die adverteren met 50/50 prijzen, vanaf prijzen, prijzen icm inruilpremies etc etc. En terecht. Daarom een tip: dealer, vraag gewoon wat je wilt vragen, wees duidelijk en onderscheid je in je presentatie, de foto’s, de technieken om je conversiepercentage te verhogen en A/B tests etc. Daar is voordeel te behalen en veel meer dan in welk ander ‘handigheidje’ dan ook, want de klant van vandaag accepteert misleidende, moeilijk te doorgronden informatie niet meer…..en straft je af in de ZMOT.

Lees ook

Waarom de ‘two way connection’ van Marktplaats belangrijk is!
7 augustus 2023

Waarom de ‘two way connection’ van Marktplaats belangrijk is!

31 juli 2023

Vakantie!

24 juli 2023

Help, ik heb unieke kopers nodig!

17 juli 2023

De CX Awards: wie is de beste dealer qua verkoop?