Het is stil in de autoshowroom……

2013 is een slecht jaar voor de auto verkoop?!

Ja, en! Waarom zegt iedereen dat toch? Oke, de nieuwverkoop wordt minder, maar dat is “slechts” administratie, er zijn immers weilanden vol nieuwe auto’s getekend vorig jaar, welke nog geen koper gezien. Dus dat zijn geen nieuwe auto’s, maar deze worden als gebruikt verkocht. Dus de papieren winst van de aantallen van vorig jaar, is nu het echte verlies in 2013 wat betreft de aantallen. Gebruikt is helemaal een ramp, na de jaren 2009-2010 zijn er weinig auto’s die de gebruikte automarkt instromen maar de auto’s die dan wel instromen in de markt, bereiken deze nooit omdat vooral de leasemaatschappijen het in de export makkelijker en beter kunnen verdienen.

Dus de meeste verkopers zitten met hun handen in het haar, weinig nieuw verkoop, weinig echte occasions, en dus geen klanten. Maar wat doe je dan de hele dag in die showroom, wachten op klanten? Zeuren en klagen dat het allemaal niet lukt, werkt, het er niet is, bla bla.

Nieuwe auto's op voorraad

Waarom niet de telefoon pakken en Autotrader.nl, Marktplaats.nl afstruinen en ALLE particulieren bellen die daar hun auto te koop hebben staan en bellen! Ja, gewoon bellen! Die particulieren vinden het PRACHTIG dat de dealer belt voor hun auto, en daar gaan zij u alles over vertellen, welke betere pitch kun je hebben? De dealer wil auto’s, want ik zie overal dat er te weinig zijn en de particulieren hebben deze te koop staan! En wellicht, willen die particulieren wel een andere auto? Een andere gebruikte, een nieuwe, of misschien wel die nieuwe, met kenteken die in het weiland staat!

De markt is er, ligt aan de voeten, het enige is, dat je er wat voor moet doen, wat anders is, dan die klant die 18.2(ZMOT) bronnen heeft geraadpleegd om bij u binnen te komen. Wees actief en versla de markt en hou op met z……..

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC