Is een dealerwebsite nu een kostenpost of een investering?

Is een dealerwebsite nu een kostenpost, marketing of uw belangrijkste asset?

dealers

De laatste tijd word ik veel aangesproken over dealerwebsites. Niet de dealerwebsites die u verplicht bent om af te nemen van uw importeur, maar die andere website: uw eigen dealerwebsite. Deze website waarin u uzelf kan presenteren aan uw klanten, bezoekers, prospects etc. De website die uw eigen DNA, waarden en USP’s uitdraagt. Deze ene website waarin u uzelf kan differentiëren van uw grootse concurrent, die toch vaak uw eigen merkdealer verderop is, op andere facetten dan alleen de prijs van het product. Het product, de nieuwe auto, is namelijk overal hetzelfde en wordt zelfs verkocht bij de Media Markt, Albert Heijn en V&D. De dealer moet en kan het grootste verschil maken!

Uw dealerwebsite is uw grootste belangrijkste showroom

Waar ‘vroeger’ de fysieke showroom de belangrijkste oriëntatie was voor de consument, is het nu het internet waar de prospects zich oriënteren. De showroom is daar alleen voor een bevestiging voor wat men online heeft gevonden. Echter zijn de investeringen anno 2015 ook op zo’n manier verdeeld? Krijgen uw marketeers, uw website ontwikkelaars(engineers) van u de ruimte om elke maand beter te worden? Of blijft het, wat ook begrijpelijk is, een ondoorzichtig geheel, waarin iedereen iets te melden heeft?

Waar ik in 2003 al meer dan 90% van mijn marketingbudget als SsangYong en 4×4 dealer uitgaf aan online en de ontwikkeling van mijn eigen dealerwebsite. Ziet u nu dat veel dealer daarin nog steeds twijfelen of dit de juiste investering is. Men heeft het nog steeds over de kosten daarvan. Echter uw dealerwebsite komt in elk relevant onderzoek naar boven als de primaire stap voordat men uw showroom bezoekt. Welke indruk laat uw website achter als de prospect deze bezoekt? Als hij hem al kan vinden? Als een goede website, goed ontwikkeld en goed vindbaar u aantoonbaar meer bezoekers brengt naar uw fysieke locatie? Heeft u het dan over kosten, of over een noodzakelijke doorlopende investering?

U kunt niets maken voor 5000 Euro

Als u voor de keuze staat om meer online aanwezig te zijn online en u niet afhankelijk wil zijn van een importeur, die u een website geeft die u geen voordeel geeft ten opzichte van de andere dealers, dan heeft u maar 1 keuze! Investeren in uw toekomst. Ik zou graag willen als Nieuweautokopen.nl dat wij de belangrijkste online schakel waren, echter de dealerwebsite is uw belangrijkste online onroerend goed bron die er is. Een website vraagt echter een doorlopende investering in geld, energie en tijd. Een goede Engineer, dus geen ‘website bouwer’, kan niets maken, ontwikkelen voor een investering voor 5000 Euro. Daarna zult u de website moeten onderhouden, ontwikkelen zodat deze ‘bij’ blijft. De afgelopen jaren hebben wij al de hele mobiele evolutie gehad, waardoor elke website van 2 jaar geleden al volstrekt gedateerd is. Als ik weer dealer wordt, is mijn eerste en belangrijkste investering, mijn eigen dealerwebsite. Daarna zal ik liever geld investeren, dan weer een nieuwe actie, met meer korting. Het creëren van nieuwe leads heeft niets te maken met de hoogste korting, maar alles met online dominantie.

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig head van Nieuweautokopen.nl bij Marktplaats en eBay, nadat Paul Nieuweautokopen.nl in 2015 heeft verkocht aan eBay. Paul is tevens sales trainer en geeft vaak workshops in betere conversies in online leads en salespresentaties bij dealers en importeurs. Meer informatie vindt u op: Kannietbestaatniet.nl

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC