Keep in Touch met je connecties als zakelijke autoverkoper!

LinkedIn is het medium om als zakelijke autoverkoper je connecties te onderhouden!

Linkedin

Onlangs schreef ik een blog met 5 tips om beter gebruik te maken van LinkedIn. Daarop heb ik veel reacties gehad van autoverkopers die daadwerkelijk ermee aan de gang zijn geweest! Professionals zoals Niek Tosseram die al 5 geschreven beoordelingen heeft verzameld op zijn profiel. Om 5 beoordelingen te ontvangen moet je er misschien wel om 20 vragen, dus LinkedIn kost veel energie eerst.

Actief uitnodigen

Als ik accountmanager zakelijk, of zakelijke autoverkoper zou zijn, zou ik LinkedIn inderdaad dagelijks gebruiken. Iedere prospect die ik tegenkwam, sprak, mail, etc. zou ik pro-actief uitnodigen in mijn netwerk. Prima dat er dan mensen zijn die eerst een relatie willen opbouwen voordat ze je accepteren, maar het gros accepteert jouw uitnodiging om te linken! Als verkoper, wil je je netwerk zo groot mogelijk hebben. Hoe groter jouw netwerk, hoe interessanter je bent voor je werkgever, of voor je toekomstige werkgever. Als autoverkopers zijn we immers al eigen ondernemer, van onze eigen persoonlijke BV, dus wij moeten er alles aan doen om daar succesvol in te worden.

Keep in Touch!

Heb je inmiddels een groot netwerk opgebouwd, benader je netwerk dan ook actief via LinkedIn, met updates, foto’s en artikelen die relevant kunnen zijn voor je netwerk. Daarmee krijg je autoriteit als diegene die alles weet van zakelijke mobiliteit bijvoorbeeld. De meeste reacties echter krijg ik door iets heel simpels: “Keep in Touch” een pagina binnen LinkedIn, onder de tab “connections”(alleen op desktop). Elke dag kijk ik hier op, en feliciteer ik iedereen binnen mijn netwerk met zijn/haar verjaardag of nieuwe baan! De reacties daarop zijn waanzinnig! Iedereen is positief verrast, dat jij als relatief onbekende op het persoonlijke vlak de moeite neemt om iemand te feliciteren. LinkedIn heeft het echter zo makkelijk gemaakt, dat dit echt de minste moeite is om in contact te blijven met je netwerk.

Contact houden

Als je contact blijft houden met je netwerk en je bent daar actief in, zullen ze jouw als het goed is onthouden als diegene die een probleem op zakelijk gebied voor hun kan oplossen. Of je nu net bij een ander merk zit of niet jij creëert daardoor je eigen kansen voor je eigen carriere!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC