Kwikcast: Een nieuwe manier van (online) communiceren met video!

Leadopvolging in een tijd van lockdowns, corona en half dichte showrooms hebben ook een groot voordeel! Er komen sneller betere alternatieven om de unieke showroom ervaring naar de koper thuis te halen. Kijk bijvoorbeeld naar Kwikcast!

Leadopvolging is de afgelopen 12 maanden NOG belangrijker geworden!

Qua leadopvolging hebben wij de laatste 12 maanden veel geleerd. Het moet sneller, directer en altijd met een bepaald doel voor ogen. Het doel moet een afspraak in de showroom zijn, maar in een wereld waarin de klant verwend is geraakt om ook alles vanaf thuis te doen, moeten we ergens de clicks met de bricks gaan combineren.

Kwikcast is een nieuwe mogelijkheid voor de/het dealer/autobedrijf die een beter en directer contact wil met zijn online klant. Immers, als je website of je marketing leads genereert, dan wil je die op de best mogelijke wijze opvolgen met het doel om deze te laten resulteren in een afspraak. De beste mogelijkheid is dan om te bellen en uiteraard zo snel mogelijk nadat de aanvraag is gedaan (<5min).

Kwikcast

Hoe haal je meer uit je telefoongesprek?

Heb je de klant aan de telefoon en vraag je bijvoorbeeld om de afspraak, dan houden veel mensen in eerste instantie de boot af. Vaak hoor je dat de potentiële klant eerst de waarde-indicatie van hun eigen auto wil horen. Juist daar vertraagd het proces. Want dan moeten e-mail en apps de uitkomst bieden om te komen tot de juiste informatie om daarna inderdaad slechts een indicatie te geven. Dit proces kan sneller door middel van kwikcast. Deze nieuwe applicatie van Rhino zorgt ervoor dat je via een realtime videoverbinding, welke beveiligd is, kunt communiceren met je klant en je direct dus de te verkopen auto kan laten zien. Maar daarnaast, zeker niet minder belangrijk, ook de inruil kan taxeren op afstand.

Hierdoor kun je het proces van de leadopvolging daadwerkelijk versnellen waardoor de afspraak in de showroom bijvoorbeeld eerder, in datzelfde gesprek, nog kan worden gemaakt. Zo kan dat, in plaats van eerst via WhatsApp of email de informatie  van de inruilauto te moeten ontvangen, om daarna hopelijk weer telefonisch in contact te komen met de klant. Juist daar moeten we zuinig op zijn. Heb je contact? Probeer dan alles uit dat eerste contact te halen.

Kwikcast van Rhino

Kwikcast, wat overigens voor de consument werkt zonder een app te downloaden, werkt natuurlijk ook voor de servicekant van je business en om uiteindelijk de deal af te kunnen sluiten. Als wij destijds bij Nieuweautokopen.nl deze techniek hadden gehad, waren wij doubledown hiermee aan het werk gedaan, omdat een live videoverbinding nu eenmaal werkt. Eigenlijk merken wij het nu dagelijks met de verschillende live sessies ook. Zoals bij Zoom en allerlei andere soorten meetings. Leadopvolging door middel van video heeft altijd gewerkt en nog steeds. Maar als ik kan kiezen tussen een live gesprek of dat ik een video later naar de klant stuur, kies ik 100% voor de live sessie!

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC