Laatste zucht van een Renault dealer

U kent ze wel, die dealers die van hun toegevoegde waarde: mooi pand, werkplaats, demo’s, gemotiveerd en kundig personeel een zooitje maken. Als Team Nieuweautokopen.nl maken we in de praktijk zeer uiteenlopende dealers mee. Van de week was het weer zover, een Renault dealer in een grote stad dacht wel te weten hoe hij zijn prospects kon overtuigen om niet met Nieuweautokopen.nl in zee te gaan!

Immers, als de klant het toch in zijn hoofd haalde om een nieuwe Renault Twingo te kopen bij Nieuweautokopen.nl, dan was de klant nooit meer welkom bij deze Renault dealer. De verkoper zou dan hoogstpersoonlijk alle monteurs, receptionisten, verkopers, magazijnmedewerkers en alle andere medewerkers ervan op de hoogte stellen dat deze klanten het gewaagd hadden om via internet een Renault Twingo te kopen.

De toegevoegde waarde van deze Renault dealer is dus omgeven door angst. Elke plus als dealer benut die niet, in plaats daarvan probeert die een ander zwart te maken. Effect? Wij hebben een ontzettend leuke nieuwe klant erbij die bij elke andere Renault dealer wellicht wel welkom is voor zijn onderhoud!

Toekomst voor die Renault dealer zie ik niet meer! Ben er nog langs gereden; onkruid, smerig, auto’s overal neergezet in plaats van gepresenteerd en met dit niveau qua verkooptalent? Zie ik het niet meer zitten…zucht!

Lees ook

De attentie van de online klant
4 juli 2022

De attentie van de (online)klant

De documentaire is nu live! Hoe bouw je de Ligier Store Doesburg?
27 juni 2022

De documentaire is nu live! Hoe bouw je de Ligier Store Doesburg?

20 juni 2022

Ligier Store Doesburg opent zijn belangrijkste showroom: de website is online!

Blog - Tot hoe laat moet je online leads opvolgen
13 juni 2022

Tot hoe laat moet je online leads opvolgen?