Super mooi merk, maar wel een occasion website die beter verdient…

Porsche is dan wel een super merk, maar online en Porsche occasions is voor verbetering vatbaar….

Home - Officiële Nederlandse Porsche Website - Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Onlangs was ik bij een zakenpartner van ons, die een affiniteit heeft met zowel mooie sportauto’s als online. En wat hij liet zien, had ik nog niet eerder gezien, de website van Porsche. Prachtige website, mooie platen, mooie auto’s en vooral gemaakt voor nieuwe Porsches. Echter er dienen ook nog gebruikte Porsches op de website te komen, en hoe ga je daarmee om?

Porsche Occasion zoeken - Occasions - Officiële Nederlandse Porsche Website - Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Keuzestress
Ten eerste, als je op de menu balk klikt: ‘occasions’ krijg je maar liefst vier keuzes, maar welke is het diegene die je moet hebben. is een normale Porsche, niet approved, of hoe werkt dat dan? Maar goed, ik kies voor:”porsche occasion zoeken” daarna kom ik op een pagina, en jawel, daar moet ik weer ergens op klikken. Immers wil ik een Boxster, Cayman of wat anders, of toch alles in één? Klik dan maar op het volledige aanbod, krijg een fantastische foto, echter moet naar beneden scrollen om jawel WEER te klikken op “occasion zoeken” Nadat ik dus drie keer heb moeten klikken kom ik dan eindelijk op een tweede window, wat al erg is, in een zoekmachine uit de jaren 0!

Bekijk het totale aanbod Porsche Occasions - Porsche Occasion zoeken - Officiële Nederlandse Porsche Website - Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Zoeken
Dan ben je dus eindelijk beland in de zoekmachine, dan kun je een 944 zoeken, die er niet is, laat het dan ook niet zien denk ik dan maar. De zoekresultaten zijn daarbij zo klein, met zulke kleine foto’s dat het afbreuk doet aan het instituut Porsche. Uiteindelijk ben ik geland op de VDP pagina van de occasion en daar zijn zelfs de foto’s nog kleiner uitgevallen en er staat een heleboel data en weinig tot geen emotie. Waar de homepage en veel andere pagina’s binnen de website mooie grote foto’s hebben staan, zijn de gebruikte auto’s duidelijk een stiefkindje en dat is jammer voor dit merk.

International Porsche Locator - Porsche.nl

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC